RSS

Böcker och stolar förbjudes!

16 Aug

Förbjudet att läsa böcker när man har paus. Tidningar är tillåtna.
En av paketerarna hade fördjupat sig i en bok på sin paus och glömt tiden, så arbetsledaren var tvungen att komma och hämta honom. Därför denna nya käcka ordningsregel. På anslagstavlan i pausrummet satt även en handskriven lapp: I Sverige alla får läsa vad de vil.
Nästa morgon tog jag med mig ett par böcker hemifrån. Det var fler som hade tänkt likadant. Böcker på svenska, finska, spanska och serbokroatiska låg redan utspridda på borden. Livsklubben fixade fram en hylla till varje pausrum och uppmanade alla att fortsätta fylla på vårt spontana arbetsplatsbibliotek.

När trågaren inte släpper iväg alltför veka degar, och maskinskötaren ställer in allting perfekt, så kan de sitta ner och bevaka ugnslinjen. När degen fastnar och det kommer dubbelbitar, då går det inte att sitta.
Det hade varit en lugn natt. Maskinskötaren hade råkat slumra till och hängde som en riktigt vek deg på stolen bredvid ugnen. Givetvis hade platschefen råkat passera just då. Han hade för vana att göra en nattrond ibland, inte alltid helt nykter. Order: Bort med stolarna!
Vi hittade de slängda stolarna i sopcontainern ute vid lagret, plockade upp dem och ställde tillbaka dem på sina platser vid ugnarna.

Sällan tänker man på sånt när man säger ”fackligt arbete”. Men det är en strid som ständigt pågår. En avgörande strid. Om arbetsledare och chefer får härja fritt, då får de blodad tand och kräver lättnader i arbetsrätten.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 16 augusti, 2011 i Arbetslivet - Stockholmsbagarn

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: