RSS

Power to the people i Biskopsgården.

13 Jun

Biskopsgården i Göteborg – en av de platser där det ligger närmare tillhands att plocka in en ung människa i en polisbil och släppa av henne långt hemifrån, än att släppa in henne på en fritidsgård.

Men också en av de platser där man snackar ihop sig och organiserar sig.

Jag lägger in en film – den heter ”behandla inte oss som djur” (”do not treat us like animals”). Här talar och agerar förbannade, medvetna, roliga och välformulerade människor i och kring organisationen Pantrarna-för upprustning av förorten.

Citerar informationtexten på Youtube: ”Pantrarna startade i februari 2011 av några äldre ungdomar från förorten Biskopsgården i Göteborg. Med stort engagemang och klassanalys kämpar de nu för att skapa en meningsfull tillvaro där de bor, bland annat genom att öppna den sedan länge nedlagda fritidsgården i Biskopsgården. De vill sätta fokus på de nedskärningar som inte bara drabbat Biskopsgården utan alla förorter runtom i Sverige och som lett till ökad fattigdom och social utsatthet.”

Pantrarna i Biskopsgården har inspirerats av Svarta Pantrarna (The Black Panther Party) som verkade på slutet av 1960-talet i USA, kända bland annat för sin sociala verksamhet och slagordet Power to the People.


 

 

Jag lägger det här inlägget i kategorin 145 Norra B fast det inte alls handlar om norra Botkyrka där jag bor utan om en annan förort i en annan stad. Men jag tänkte att den som söker på Norra B kanske kan tycka att även detta är intressant.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 juni, 2012 i 145 Norra B

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: